Förvånad?

Vart tror ni jag var idag, Jo Orbaden såklart. Härligt att äntligen får slänga sig i plurret igen efter gårdagen. Idag var det betydligt varmare i vattnet, så nu kan jag faktiskt tro på att det är 21 grader där. Förut undrade man om dom hade doppat termometern ien liten pöl på stranden. Men man kunde till och med simma en riktig simtur och vara i i hela 15 minuter minst, men såklart så kan inte Magots, söt Moa och jag hålla oss till krålsimning och backkråling som vi kallar det så  man kunde se oss utföra en hel del akrobatik i vattnet.

Och tror det eller ej, men en viss Lisa träffade man på också:)(Ett tips:Kolla in Såfins reklambilder i Ljusnan)

Imorgon blir det Orbaden igen(behöver nästan inte säga det, ni vet vart ni hittar oss vid det här laget) och på kvällssidan ska vi fira Moa med grillning och ett kvällsdopp i ån, kanske till och med lite näckning!

Jag satt också precis och tänkte på att jag inte tycker solen tar mera, tills jag upptäckte att jag har fått tillbaka mina solexem, vattenbubblor är inget man vill ha helt enkelt! Tur att dom går bort fort om man smörjer in sig. Så hej hydrokortison!

Tortyr av högsta grad.

Idag har jag inte gjort som alla andra och legat på stranden och haft det bra, utan jag har varit på 20-års kalas jag.Ätit smörgåstårta plus massa härligheter men att inte vara på stranden en sån här dag vid 12-tiden är nästan tortyr. Men vad gör man inte om andra har tider att följa. Jag som knappt vet vilken dag det är, och tiden är bara att glömma.

Efter den härliga maten var det dags för dom att åka till Göteborg så vi tvingades att åka hem. Vilken var en ännu värre tortyr att ens komma upp för backarna man cyklade upp för på hemvägen. Men jag lyckades med det också så jag tyckte jag var värd att äntligen få ligga och steka med lite glass och mandariner. Jag hann ligga i 10 minuter, sen gav jag upp. Varför kan man inte ha en strand utanför huset eller i alla fall en pool? Men så lycklig lottad är man ju inte förståss.
Men istället var det dagsför middag och den nya favoriten, VATTEN! Men jag klarade mig ändå genom denna ökenliknande värme utan bad.

Imorgon blir den nog Orbaden igen, som jag längtat. Två dagar är på tok för mycket!


Välkommen hem, käre vän!

Nu ramlar det in med kära vänner från utlandet, Moa stod på tur som kom hem i Fredags från härliga Cypern.
Bruna Moa och dyslexi Frida( för nej, det har inte gått över Frida, tyvär) kom förbi och var sugen på glass, det blev dock en kort sväng men trevlig. Började vandra iväg till Ica, och gissa vad man slösade pengarna på? Jo Ben&Jerrys.
Alla kände att det var dags att vara lite våghalsiga och pröva något nytt., förutom Moa som körde på en hedlig Magnum.

Söt Moa som snart fyller år och jag.

 

Frida och jag, snygga som alltid.



Helen, som körde på en Caramel Chew Chew



Moa med en Magnum.



Jag körde på en Cheesecake Brownie. Men jag står fortfarande fast med favoriten Chocolate Fudge Brownie.



Frida körde stolt på en New York Super Fudge Chunk








Luktar Frida sig på axeln och massagerar Helen samtidigt?



Vet inte vad hon gjorde, liknar lite afrodans faktiskt? Strumporna kanske.




En tur med Erica.

Jag kom precis hem från en härlig båttur på Varpen. Jag måsta tyvär tacka nej till Orbaden idag, men det var nätt och jämt att det här slog det. Det var bara en sak som fattades, mupparna som Frida uttrycker sig.Men jag hade väldigt trevligt ändå med den lilla delen av släkten som hade samlats. Vilket inkluderar min halvberusade farbror(som ramlar i båtar och visar röven för hela Risöns befolkning), faster, mamma, pappa och helen.
Det som var det charmiga med allt var att vi kom med vår tuffande motor medans andra körde förbi i en garanterat mycket högre hastighet.
Vi stannade till vid Risön, där vi självklart svalkade oss i alla fall ett dussin gånger och stekte på bryggorna.
Men det blev en till debut för mig mitt i alltihopa, jag fick styra den hembygda färjan in mot Långnäs! Tjoho vad jag är bra!

Och jag tror minsann att jag kan ha sett en viss Erik Kalsson på vattenskidor? Kan jag ha sett rätt tro?



Risön.




Han heter Kjell tror jag, en ny polare vi stötte på.



Båten som min farbror har byggt, och en fin skräppåse som förstörde nostalgin lite.




Helen.



Är nog den pampigaste båten vid Långnäs. Och jag tittade in i den! Inte så pjåkigt.



Den vackra sommarsolen som vi har blivit så bortskämd med.



Till sist, fränaste kortet hittills. Jag kör! Gubben på hörnet är snygg han med.


Loffe var namnet.

Nu har man äntligen träffat den lille rackaren. Jag som aldrig har hållt i en valp förut och särskilt inte en mops valp som får plats i handen, så det blev en form av debut för mig. Men Loffe som han nu kallas är det sötaste jag sätt på länge.
Han var lite rapp på tassen så jag hann inte ta så bra kort, men några hann jag med.



Nu fick min favorit lite konkurrans.


Den stora chocken.

Det alla pratar om, vissa glada över att pedofilen är borta andra förstörd över att vår store popkung är borta.
Jag måste faktiskt säga att jag tycker att det är synd, han har ju faktiskt varit en stor ikon. Man får nästan lite dåligt samvete över att man faktiskt har trott på vissa saker som skrivits genom tiderna. Jag tror knappast att ens hälften av det är sant. Men nu är moonwalks uppfinnaren borta, och jag tvivlar stort på att det kommer en sån stor artist som honom på många år.

Moonwalken som precis har blivit mitt favorit steg!


Speedos, lite för tajt.

När var det sist man såg en man i Speedos?

Eftersom det fina vädret bara fortsätter och fortsätter är vi självklart kvar som stammisar på Orbaden. Men idag bjöd rivieran på en ovanlig syn, en man i Speedos. Jag måste säga att det var ett bra tag sen man sist såg det. Jag vet att man inte borde klaga på hur andra klär sig för det är faktiskt deras ensak, vissa kanske gillar tajt men jag är då inget stort fan av det. Det kändes bara för mycket när han gick där och såg överdrivet kaxig ut. Men men det visar bara att vi alla är olika. I vissa delar av världen är det väldigt poppis faktiskt.



Välkommen hem!

Nu har äntligen dyslexi Frida kommit hem, men det är därför vi har saknat dina felstavade ord, dina korkade meningar, och inget går upp mot din ökända Bitch min! Men har det hänt något konstigt medans Frida har varit i fjällen. Orden hon har börjat använt ligger inte på hennes nivå längre, det är så svåra ord som apostrof


Har det hänt något med Fridas hjärna eftersom hon hör ljudet av " dragkedje uppdragaren" slå mot dragkedjan när hon springer? Kan det vara så allvarligt att hon måste kolla upp det?

Men det är därför jag älskar dig så!


Korkat!

När en stycke Magot och jag satt och pratade om rymden och hur höjdrädd vi skulle vara om vi var fåglar så dök denna konversation upp.

Tänk egentligen, fåglar kan ju flyga enda upp till rymden om dom vill.

Karin och Hanna drar slutsatsen att de nog inte kommer leva då.

Karin säger samtidigt som Hanna: För det finns ju inget syre i rymden.

Hanna säger samtidigt som Karin:För det blåser ju väldigt mycket där uppe.

Jag måste påpeka att jag inte brukar vara så korkat! Det är nog första gången jag får till det såhär bra, haha. Och just därför måste jag ju skriva det.


Jag är lite avis!

Grisar är söta. Men en grisade hund, kan det bli bättre?




Som allergiker vill jag inget hellre än att ha en nöffande rackare som den här. Men man får väl nöja sig med att hälsa på en nybliven ägare av en mops. Om man har tur i alla fall, annars kommer vi ändå oinbjuden! Om man tänker efter så är inte det så pjåkigt heller!

.

Varför ska vissa människor vara så självgod?
Varför ska de överskatta sig själv?

En dag som denna, Orbaden såklart!

Idag åkte vi självklart till Hälsinglands riviera. När en chans som denna dyker upp så nappar vi direkt, och det tror jag alla i min bekantskap gör också.  Men nu liknar man istället en röd kräfta vilket inte är lika trevlig. Men man får ju nästan skylla sig själv när man inte smörjer in sig. Jag som trodde att jag inte skulle bränna mig eftersom det inte syntes föränn vi skulle åka hem. Finns det inget som kan förvarna? Det känns som man blir röd helt plötsligt. Eller är det jag som kanske borde märka när det blir för varmt, men det gör jag självklart inte.
Jag kan då säga att större delen av min kropp är riktigt röd nu, inte en vacker syn. Magen är nog värst drabbad, vilket förvånar mig eftersom den brukar förbli vit åren om.

Nu får man bara hoppas att det avtar tills imorgon.Det gäller att vara försiktigt!

Imorgon blir det förmodligen också rivieran:)


Picknick har blivit vår favoritgöra!

Nu har ännu en till unge åkt, men Frida kommer hem på Torsdag som tur är. Då blir det Orbaden för fulla muggar!


Vad vore vi utan våra kära cyklar?

Ännu en dag med fullspäckat schema! Började med att ta en sväng ner till Prästnäset där vi äntligen tog första doppet, 23 juni. Känns lite sent men bättre sent än aldrig eller hur. Sen åkte vi hem eftersom solen täcktes av moln men vi klagar inte, det var ju ändå vamt vilket är en klar förbättring. Tog en trip ner på stan och bänkade oss på våran gröna filt på Långnäs då solen hade kommit tillbaka. Cyklade lite här och var m.m. Tog en sväng hem innan vi åkte runt och letade efter solkräm vilket vi inte lyckades med eftersom det inte duger med vad som helst. Sen blev det till hällorna igen, som också har blivit vårat favvo ställe. Gröna filten var såklart också med!


Kalasväder!

Igår var en höjdar dag men mina absolut bästa Magots, en invigning av det fina vädret som har hittat hit. Hoppas bara på att det fortsätter såhär en lång tid framöver.

Vi hade fullspäckat schema hela dagen.
En impuls slutade i att vi åkte ner och spelade minigolf, men vi tröttnade efter 9 hål. Karin med sina stolta 49 poäng med en hole in 7 på första banan och med mina 39 poäng förlorade vi mot Helen. Men jag vill uppmärksamma att det bara skilde 2 ynka poäng mellan Helen och mig. De trodde till och med att det var jag som skulle vinna, så jag kanske har en ny karriär i minigolf som kanske vore värt att satsa på. Men underhålls standarden var väl kanske inte så stor.

Vi hade också picknick som har blivit våran grej på sistonde.Vi satte oss med hämtad Max mat vid hällen och njöt av hälsingesommaren. Lite senare mot kvällen hade vi ännu mer picknick med Frölings kladdkaka och Karamell kungen fast på vårat tak. Men jag fick vänta i 45 minuter på att få en tugga av kladdkakan eftersom Karin var fast besluten att den skulle bli godare om man väntade.
Men vi hade en fin utsikt från taket och myggfritt( trodde vi i alla fall, men det finns ju något som heter myggmedel så vi klarade oss ganska bra ändå).

Får ju inte glömma att man han lägga sig på taket och steka en stund när man vaknade också.



Vi väntar, vi väntar.

Jag kan faktiskt inte fatta att vi har sommarlov nu. Som jag har väntat i veckor nu på det efterlängtade sommarlovet. Bara ta det lugnt och bestämma själv vad man vill göra, inga scheman eller måsten. Så varför är jag så rastlös när jag äntligen får göra allt vad jag längtat efter. Kanske gillar jag att ha fullt upp. Det är på nått sätt att jag blir stressad för att jag inte har något att göra. Det tar nog ett tag att varva ner efter en sån termin. Ingen dans, vilket oroar mig. Jag är van att träna och träffa allihopa flera gånger i veckan nu men nu får man ta och vänta tills Augusti. Tur att vi har många veckor, det behövs nog ett par för att kunna slappna av igen. Bara värmen kommer och de dagar man får ligga på stranden kommer det nog kännas som sommar i allafall. Vi hade tur idag som fick lite varmare och lite mer sol för det har känns som våren fortfarande har varit kvar.

Nu väntar vi bara på värmeböljan som sägs komma snart!


James Morrison- Precious Love


Midsommardagen.

Vaknade efter ungefär 8 timmars sömn vilket är väldigt bra eftersom man har en viss Jelina som vaknar med tuppen. Men istället för att vara kvar i regn och rusk som dagen slutade i här, så fick vi följa med till Jelinas underbara stuga i söderhamns skärgård. Vi facineras varenda gång över hur fint det är och solnedgångarna som aldrig sitter fel.


She wants you!




Jag posar som aldrig förr!






Och vi hittade ganska stora rabarber!



Helen njuter av att ha ett sträckt ben i luften.






Jag blev helt galen av att lukta på stenarna, fisk och saltvatten rubbade mig totalt!



Kung fu fighting, HO!



Efter dagens alla aktiviteter som fika på hällorna, titta på film samt äta godis och fiska avslutades kvällen med grillning och nästan en solnedgång men ändå så förbluffande vacker.

 




Midsommar!

Först bjöd dagen på Hälsinglands i Segersta, som gick ganska bra tycker jag. Raka vägen hem där min älskade tre-männing, hennes familj och min var samlad. Ett parti kubb och en jäkla massa mat var det som gällde. Sen kom min syster och hennes" nye göteborgare". Sen framåt kvällen träffade vi Frida och Karin med fler.

Mmm grillat! Men tråkigt nog var vi ganska mätt när det var dags för varmrätten eftersom vi trodde förätten skulle bli vår middag. Så vi försökte bli mätta på potatis och tunnbröd.






Jelina och Jag.



Vi missbrukade blommor.



Jo, vi är tvilling. Svårt att tro? Det har jag också.





Svart, kan det inte bli mer midsommar!? Haha..



Jag försökte på mig lite moonwalk, som har blivit mitt favvo steg!




Det började strålande bra tills vi hade två kvar att få ner, då gick det inte riktigt så vi la våra krafter på störande ljud isället men det hjälpte visst inte, vi fick stryk ändå.


Vilken tur jag har!

Nu är mina skor upphittade. Dom låg inte kvar i Kilafors utan i Hanna Rosens väska. Jag tackar och bockar för att dom blev hittat i tid. Annars vet jag inte hur det hade gått, spanskt barfota kanske? Haha..


Hjälp!

Jag vill efterlysa ett par karaktär skor! Ingen som kan ha tagit med sig ett par hem från Kilafors i Söndags? Hör gärna av er innan morgondagen, annars blir det problem för Hanna. Hon får ändra dansa spanskt utan skor eller inte dansa alls.

Låt dom hitta tillbaka!



Hejdå allihopa!

Idag lämnar även Elin oss här i det fina sommarvädret för Turkiet, hoppas du drar med dig allt vad dåligt väder kan vara! Moa är näste kvinna på tur som åker på Fredag till sköna Cypern! Säger även lika här, ta med dig skit vädret eller ta det i alla fall bort från oss. Vem blir kvar här hemma, jo Hanna and the Magots för Frida åker ju till Croatien hon också. Vad får alla människor pengar ifrån?! (Jag blir lite avis) Men vi får väl ta och njuta så mycket som möjligt av Sveriges sommar!
Orbaden , glass och värme vill jag ha nu:)


Men idag fick det blir en mysig men dock kort promenad med bästa Frida för att slippa rastlösheten.
Frida har kommit på det, hon kommer bli som sin farfar. De stannar och kollar på blommor och stenar bara för att få vila, din lilla latis.


The Fray- Never Say Never


Skärpning Hanna!

Nu när jag äntligen får lite tid ska jag slänga mig över fjärde och sista boken av Stephanie Meyer, Så länge vi båda andas. Jag har kommit ungefär halva boken men eftersom tiden inte räckte till så fick jag lägga den åt sidan i några månader, men nu är det skärpning!



Puss på dig min syster!

Helen Johansson min syster, du är allt för knepig ibland!

Helen är inte precis en typ som ger bort saker hit och dit eftersom jag knappt får godis av henne ibland! Men helt plötsligt, kommer hon hem med en ny köpt tröja. Och gissa den var inte till henne, den var till mig!

Haha ibland förstår jag mig inte på dig. Jag undrade om hon mutade mig på något sätt men icke. Hon ville bara ge mig en tröja. Jag tackar och bockar stort!

Vem vill inte ha en sån syster som mig!

Bästa trion!

Fem dagar har redan gått på det efterlängtade sommarlovet! Men jag längtar redan tills jag får reda på vilket gymnasium jag kommer in på, men man får så lov att hålla sig till juli. Men jag håller tummarna för mig!




Och eftersom det är sommar åker en viss Carolina Ruvio till värmen på Gran Canaria och bort från oss! Men vi är ändå bäst på paintball, inget snack om saken!


Vad vore sommaren utan glass?

Det var skönt att se lite sol när man vaknade i morse, men vi gjorde ett stort misstag i går kväll. Vi lät elementet vara på under natten och då får man skylla sig själv att man vaknade i en bastu. Det misstagen har jag gjort många gånger, men jag förstår inte varför jag inte lär mig av det? Antar att jag är lite av en latis ibland.

Efter lite rostade limpor till frukost åkte karin och jag ner för att shoppa lite på Åhlens. Om det är något man tappar bort så är det hårspännen, så det var helt enkelt dags att inhandla sig lite nya hårprodukter. Vi skulle egentligen inte stanna så länge men när vi åkte förbi Krokanen kan man ju bara inte åka förbi utan att bli frestad av mjukglassen så många sitter och äter på. Så vi var ju faktiskt tvungen att hänga på trenden, så nu har man spräckt ännu fler hundralappar, vilket känns strålande bra eftersom man lägger det mesta på mat!
Men man ska ju njuta av livet medans man kan, så det är ju ingen idé att snåla.


Morgondagen

Nuvarande och föredetta Hälsinglands dansteater bjuder er på en show kl.19.00 i Kilafors Biograf. Ett tips,kom föbi och kolla helt gratis!


Mys pys.

Idag blev det en till show såklart, så nu är 2 av 4 avklarade. Det var det roligaste jag gjort på länge, och det var länge sen det var så roligt att dansa. Antar att det beror på att jag äntligen har fått lite sömn.Så nu är kroppen på G igen och huvudet där det ska.  Regnet öste ner, men det stoppar aldrig oss från att göra en kanon show!

Sen framåt kvällen samlades hela Spice girls ligan hos Kristin. Vi började med att äta Taco paj vid ett så fint dukat bord, sen bänkade vi oss i soffan för film time.
Gissa vilken film vi såg? Jo Spice girls!
Självklart fanns en varsin Ben& Jerrys med i knäet.

Det var en riktigt mys kväll med massor av Girl Power! 

Mina självklara favorit! Att rekommendera:


 


Okej regn, ni kan dra er tillbaka nu.

Det är så typiskt att det ska vara dåligt väder när man som mest vill att solen ska skina. Hela veckan har det varit regn och mol, så nu när vi äntligen har fått sommarlov så kan väl solen få titta fram de här veckorna. Just nu känns det nästan som vinter igen, och det känns helt otänkbart att man någon gång de senaste månaderna ska kunna bada.
Vi får helt enkelt hoppas på det bästa.



Men jag fick faktiskt uppleva något konstigt för någon vecka sen.
Som ni kanske ser på bilden var regnet var som spjut i marken medans det blåste som attan! Men samtidigt var det soligt och en regnbåge syntes.
Hmm..konstigt och väldigt lokalt.



Vad vore jag utan mormors symaskin?

En liten klänning fick det också bli när man ändå var i farten. Men den här behövde inga större åtgärder, bara några få ändringar.



Då har man blivit kjol tokig!










Självklart blev det lite syjunta för mig igen. När man inte har det särskilt bra ställt, är det bara att köra på budget!
Går det att ha för många kjolar?!
Men jag måste säga att mormor var med på ett litet hörn hon med.


Grattis Elin, i förskott!

Eftersom Elin fyller år i juli så tänkte vi, va fan vi firar henne nu istället! Så det blev en tripp till Roma som har en god men väldigt stark Pasta med kyckling och curry som ungefär halva bordet tog. Men inte jag inte...
Jag beställde en hedlig gammal pizza jag, men efter jag hade beställt den förstod jag inte varför eftersom jag bara några timmar tidigare hade sagt att jag inte var så förtjust i pizza längre. Men dum som man är så tar man det som ser mest bekant ut. Visst smakade det helt okej ändå men man måste lära sig att pröva annat än det man är van vid också.

Sen gick vi och hyrde en film, en skräckfilm? Men dock så ångrade vi valet av det också. Vi tänkte gå och hyra en annan men eftersom Elin fick springa mellan huset och lokalen ett antal gånger eftersom hon hela tiden glömde något så tror jag inte att vi orkade. Så det slutade till sist att några av oss vågade se klart filmen och några satte sig på gungorna utanför.

Men kvällen bjöd på riktigt bra sällskap så jag tackar alla.



Ett Tips se inte I Taket Lyser Stjärnorna.


Vi tänkte att vi kunde ha lite film time med Revolutionary Road och I taket lyset stjärnorna så vi pallarade oss ut i stugan.
Eftersom det har varit så kallt på sistonde var det nog minus grader därinne, men vi bänkade oss i soffan, satt på elementet och letade fram alla filtar vi kunde hitta.

Liten filmanalys.

I taket lyser stjänorna är nog en av de hemskaste filmerna jag har sett, och eftersom karin och jag inte är en av de okänsliga typerna så kunde vi inte hålla tårarna tillbaka. Säkert hela slutet ville jag börja stor tjuta och brista ut i gråt men i stället tittade vi på varandra och började asgrava, kan man nog kalla det.
Kan ni fatta att den var så sorlig att man börjar skratta åt den.
Det är inte bra.
Varning säger jag bara, se den bara om ni absolut vill få ut era tårar annars kan man få men för livet.



Revolutionary road sägs vara en av årets bästa filmer men jag kan bara säga konstig. Det enda som gjorde att den var värd att titta på var skådespelarna.





Se här frida, vilken vacker!

Frida Bloms nya upptäckt, hon gillar blommor!
Syrener är en av favoriterna har jag hört.



Systra mig.

Kanske någon mer som hade en otursdag igår? Helen måste nog vara en av dom mest drabbade.

Helen noterade lite då och då under dagen att det luktade lite konstigt i hennes skåp. Hon tänkte inte mer på det föränn hela skoldagen hade gått. Jag gick precis bakom Helen när jag såg att hon hade smuts på jackan, jag tänkte borsta bort det men då upptäckte Helen att det var fågelbajs. Hon fick kvälningar och kom på att det kanske var det där hon trodde var en jätte regndroppe från det där trädet i morse, fast det i själva verket var en fågel som sket på henne från en lyktstolpe. Helen trodde det skulle ge henne lycka men istället följde oturen efter henne hela dagen.

Reflexen på henne cykel gick sönder, hon råkade få bajset på tröjan, hon ramlade mitt över övergångssället och var tvungen att vinka till bilen som stannade att hon var okej! Det gick även hål på hennes byxor, och hon fick ett sår som blödde.
Sist men inte minst upptäckte hon att ett tuggummi satt fast klibbat under hennes strumpa.




You got it sis!   


En otursdag tror jag man kan kalla det.

När inget går rätt
Vill man bara lägga av och sluta
eller så måste man fortsätta att kämpa, just därför.



RSS 2.0